Március tizenhat

2011.03.16. 20:01

2004.03.16. Azt hiszem ez az a dátum, amire életem végéig emlékezni fogok. Olyan dolog kezdete volt ez, ami gyökeresen megváltoztatott. Új értékeket és célokat kaptam, egy ismeretlen világ bontakozott ki előttem, tele sikerrel és boldogsággal.

Érdekes kettősséget érzek  a március 16-ával kapcsolatban. Szimbolizálja számomra a boldogságot és a keserűséget, a kötelességtudatot és a lustaságot, a ragaszkodást és az elvágyódást, a gyermeklétet és a felnőtt gondolkodást, a megbecsülést és az eltékozlást és végül, de nem utolsó sorban a felelősséget.

Felelősség. Ez volt a legnehezebb lecke. Mert később pontosan egy ilyen napon kellett megtanulnom, hogy mi is az. "A levest, amit főztél neked kell megenned. Még akkor is, ha sós."

Mély emlékek ezek. Mi sem bizonyítja ezt ékesebben, hogy így, a mágikus ciklusokat lezáró 7 évvel később is társítok újabb és újabb jelentéseket ennek a napnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://sentinelwex.blog.hu/api/trackback/id/tr42745337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása